Teemu Selänteestä SDP:n uusi puheenjohtaja

Suomalainen salama pudotti jytkyäkin isomman pommin ja ilmoitti olevansa kiinnostunut SDP:n puheenjohtajuudesta.

Selänteen ilmoituksen jälkeen usein jähmeydestä ja änkyröinnistä syytetty SDP toimi ripeästi ja puoluekoneistossa häärivä AY-liike on ilmeisesti painostanut juuri valitun puheenjohtajan astumaan alas palliltaan. Asiantuntijoiden alustavat analyysit kuvailevat demareiden kokevan kasvavaa ahditusta valovoimaisempien kilpailijoiden edessä ja viimeisimmän kiemuran puoluejohdosa kuvaavan kasvavaa paniikkia täydellisesti.

Kaikki maksullisen koulutuksen kannattajista eivät ole tyytyväisiä vaihdokseen. Puolueen nykyiseen, tai entiseen, puheenjohtajistoon kuuluva nuorisosiipi on ottanut NHL-miljonäärin sisäänmarssin vastaan happamin mielin.

Ensin savustamme sukkahousutantan pihalle ja kovan työn palkinnoksi tämä päiväkään elämässään oikeita töitä tehnyt koko kansan pronssi-Teemu tulee ja marssii ylitsemme. Ja missä vaiheessa puolue sai äänestää tästä? Tässähän alkaa pian tuntua kuin tavallselta pulliaiselta äänestyskopissa. Päättäjät sooloilevat, vaikka kuinka äänestetään. Ei ole reilua.

SDP:n sisäinen kaaos tuo ministeriöön taas uutta väriä, kun Kalifornian golf-kentillä ruskettunut monimiljonääri astelee valtiovarainministeriöön. Puoluetoimistolta tavattu puoluekuhnuri Veli-Sirpa Möttönen oli muutoksesta haltioissaan:

Onhan tämä nerokas liike. Teemu pääsee takaisin parrasvaloihin kansan ihailtavaksi ja me saamme puheenjohtajan ja pääministeri-ehdokkaan seuraaviin vaaleihin. Viime kausi on näyttänyt, ettei sillä ole mitään merkitystä, kuka istuu hallituksessa hallitusneuvotteluiden jälkeen. Voimme pyörittää ministerirulettia vaikka heti neuvotteluiden jälkeen. Vai montako ministeriä alkuperäisestä hallituksesta on sun mielestä jäljellä? Aivan. Teemun karisman avulla kerätään äänet, nostetaan puolue takaisin päättävän asemaan, kavereille ja tukijoille vähän herkkua ja sitten neuvotteluiden jälkeen heivataan Teemu kansanedustajaksi jauhaan läppää Wallinheimon kanssa. Kaikki ovat tyytyväisiä.

Kokoomuksen leiristä emme saaneet kommenttia. Syynä saattaa olla kokoomuksen oma aivan fantastinen ministeri- ja europarlamentaarikkoruletti. Kokoomuksen leirissä jännätään nyt, kuinka kansa ottaa vastaan leijonakapteenin, mutta ministeri, europarlamentaarikko tai puolueen puheenjohtaja Alex Stubbin sanotaan päästäneen suustaan karskeja ärräpäitä kuullessaan Teemu ”Leuka” Selänteen ilmoituksesta.

Kadulta tavoitettu sekatyömies Lasse-Liisa Luttanen kommentoi viime aikaisia puoluejunailuja lyhyesti ja ytimekkäästi:

Mitä? Emmä tiä. Väistä nyt, kun toiset tekee töitä täällä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s