”Häviäjä on varmasti demokratia kaikkinensa.”

”Jokainen puolue, joka on menettänyt äänestäjiään tai joukkueet on nukkumassa, koskettaa varmasti kaikkia puolueita. Tavallaan me kaikki hävittiin, koska nukkuvien puolue voitti.” Merja Kyllönen (vas.) 26.05.2014 A-Studio.

 

Puoluekoneiston väsyttämät ja oman kunnianhimonsa kyllästämät  vaikuttajat jokaisesta puolueesta ovat pikkulintujen mukaan olleet hyvillä mielillä EU-vaalien jälkeisinä viikkoina. Surkea 39,1% äänestysprosentti ei välttämättä ollut parlamentin kuolinisku, vaan uusi mahdollisuus uudenlaiselle demokratialle. Tasa-arvon, yhtäläisten mahdollisuuksien ja maksullisen koulutuksen puolestapuhujien kattojärjestön SDP:n leiristä on kuulunut kuitenkin vain varovaista hyväksyntää vaalien tulokselle. Kannattelu-puolueen jäsen suostui anonymiteetin takaa puhumaan suoraan:

”Toisaalta menetimme hirveästi äänestäjiä, mutta suomalaisen demokratian katson voittaneen. Harvassa on ne kerrat, kun äänestyprosentti jää alle 50%:n ja media tai suuri vellova kansa ei pillastu huutamaan legitimiteetin puutetta. Tämä lupaa hyvää seuraaviin vaaleihin. Voi olla, että ensi vaaleissa pystymme vastaamaan kokkareiden retoriikkaan valehtelemalla silmät päästämme. Äänestysprosentti tulee laskemaan, mutta mitä sitten? Selvästikään se ei ole ongelma suomalaisille, politiikkaa työkseen seuraaville journalisteille.”

 

Miljoonissa vihreiden sävyissä loistavan ja aktiivisesti duunaria kuuntelevan fantastisen Kokoomuksen, myös anonymiteetin taakse piiloutunut, jäsen hykerteli innoissaan isoista muutoksista EU:n johtajakisassa:

”Ennen vaalejahan sanottiin tulevan parlamentin isoimman puolueen ehdottaman ihminen nousevan komission puheenjohtajaks, muistaks? Juncker on EPP:n ehdotus komission puheenjohtajaksi, mutta nyt vaalien jälkeen, kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien päättyessä, on komission johdosta nousemassa riita isojen poikien päästyä keskenään suljettujen ovien taakse. Tiätkö, en usko Junckerin nousevan puheenjohtajaksi. Nuo pirun korppikotkat isoista lehdistä vain raportoivat, kuinka nyt on riitaa, mutta kukaan ei sano halaistuakaan sanaa, kuinka lupauksia rikotaan taas oikein urakalla. Äänestäjien kuluttajansuoja on olematon ja tuokin pelle, Ervasti vai mikä lie, kirjoittelee blogissaan meidän möläytyksistä, mutta ei tikullakaan koske kysymykseen äänestäjien kuluttajansuojasta. Onnekasta meille, koska eihän tässä enää voi muuta, kuin pistää lisää häkää pönttöön ja valehdella sekä lupailla vielä enemmän seuraavissa eduskuntavaaleissa. Itsehän ajattelin ratsastaa vanhustenhoito-kortilla.”

 

Vanhojen puolueiden riveistä paistaa siis tyytyväisyys suomalaisen demokratian tilaa kohtaan ja odotellaan jo seuraavaa koitosta. Vähän nuoremman puolueen, herneitään viljelemästä yhytetty jäsen ei tohtinut kommentoida vaalien tulosta muutoin, kuin kannustaa äänestämään seuraavissakin vaaleissa aktiivisesti:

”On eduksi suomalaiselle demokratialle, että äänestäjät muistavat äänestää. Kuka muuten valitsisi uuden valtiovarainministerin, pääministerin tai kulttuuriministerin, jos ei kansa? Ei puolueet voi sitä yksin tehdä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s